Ring Sling – Ako si ho vybrať a ako ho používať

Čo je to vlastne Ring Sling?

Ring SlingRing Sling je krátka šatka v dĺžke od 1,6 do cca 2,2m, ktorá má na jednom konci všité 2 krúžky. Pomocou nich sa viaže na telo.

– Je kratší, takže ho nepovláčite pri viazaní po zemi. 

– Je vhodný na celé nosiace obdobie. 

– Slúži najmä na rýchly presun a rýchle uviazanie, uspanie, dojčenie či len krátky oddych. 

– Je úžasný  pre detičky, ktoré už začínajú objavovať svet, ale veľmi často sa chcú ešte nosiť a chcú sa pozerať dopredu …… Tých situácií v živote, kedy oceníte jeho prednosti je nespočetne veľa. 🙂

Ako si vybrať a používať Ring Sling?

1) Dĺžka Ring Slingu, závisí od konfekčnej veľkosti nosiacej osoby a či chce používať Ring Sling aj pri úväze na chrbát 

2) Nosnosť Ring Slingu – a teda šatkoviny, z ktorej je ušitý: tu platí rovnaké pravidlo, ako pri nosnosti šatiek. Rôzna gramáž, použité prímesy a väzba ovplyvňujú nosnosť a následne pohodlnosť nosenia. Menšie detičky cca do 9kg vystačí ešte gramáž do 250g/m2, na väčšie detičky už odporúčame gramáž okolo 300g/m2.

3)  Ring Sling je možné používať počas celého nosiaceho obdobia, už od novorodeniatka. Pri úväze je rovnaká vertikálna poloha bábätka, zakapsovanie, podsadenie a opora telíčka ako pri šatke alebo nosiči. Pre skúsenejšie nosiace mamičky od narodenia, pre maminky ktoré s ním len začínajú, však odporúčame používanie od 3 mesiacov. 

4)  Pri používaní Ring Slingu dochádza k jednostrannému zaťaženiu chrbta, preto pri jeho častom používaní je vhodné striedať strany. 

5) Mamičky, nezabúdajte pri nosení na seba a vždy si nastavte nosiacu pomôcku tak, aby bola pohodlná nie len vášmu bábätku, ale hlavne vám. Zaraďte do svojho denného režimu pár minút na cvičenie, posilnenie tela a uvoľňujúce cviky a v neposlednom rade, dbajte na správne držanie tela. Na našej stránke v sekcii Poradenstvo nájdete aj ponuku poradenstva Zdravé nosenie.


 Viazanie Ring Slingu. Ako na to? 

Ring Sling
RIng Sling 

a) Ring Sling vediete krížom cez chrbát. Krúžky máte vyložené na jednom pleci a druhý koniec šatky vediete popod druhú pazuchu. Pokiaľ to nie je váš zámer (použitie pretočenia na chrbte pri viazaní), tak pozor na prevrátenie šatky. 

b) Venujte dostatočnú pozornosť rovnomernému nariaseniu šatky v krúžkoch – lemy sa nesmú zamotať do šatky, inak sa vám nebudú dať posúvať v krúžkoch.

c) Pred vložením bábätka si pripravte kapsu a krúžky presuňte hore na plece. Pri dotiahnutí sa krúžky posunú nižšie, v závislosti od váhy dieťaťa a hrúbky šatky.

d) Po vložení do kapsy bábätko dostatočne zakapsujte.

e) Šatka musí siahať od kolienka po kolienko, aby ho nerezala do stehienka a nezačalo vystierať nožičky, čím sa vykapsuje.

f) Pri doťahovaní si voľný lem posuňte druhou rukou  ku krúžkom a až potom doťahujte.

g) POZOR aby pri doťahovaní dieťatko nechytalo krúžky.

h) Šatku dostatočne rozprestrite na pleci, pre lepšie rozloženie váhy.

i) Ring Sling si dostatočne dotiahnite, aby sa dieťatko od vás neodťahovalo. Bude vás to nútiť odkláňať sa od neho, aby ste vyrovnali váhu a bude vás bolieť chrbát. Už od začiatku učte dieťatko mať rúčky vo vnútri. 

j) Vždy sa snažte o vzpriamené držanie tela

k) Pozor, aby vás horný lem šatky nerezal do krku a do pleca (do trapézového svalu). Môžete ho vyhnúť smerom von.

l) Ring Sling s uviazaným dieťatkom môžete podľa potreby presúvať spredu nabok a dokonca až na chrbát.

m) Ťažšie detičky odporúčame nosiť vpredu alebo na chrbte, kvôli lepšiemu rozloženiu váhy. 

Ak máte záujem o naučenie sa ako používať Ring Sling, ponuku poradenstva nájdete u nás na stránke. 
 

Ak by ste mali záujem o ušitie Ring Slingu z vlastnej šatky, môžete sa obrátiť na AnaKalis Slovakia, ktorá sa téme Ring Slingov venuje profesionálne.

Picture of babywearhouse.sk

babywearhouse.sk

Pridajte Komentár

Podobné články

Ako nosiť v lete

Ako nosiť v lete

NOSENIE V LETE 🌞🌞🌞🥵 Večná téma, na ktorú sa nás pri poradenstvách často pýtate 🙂 Nosenie a s ním spojené potenie v lete 🙂 Áno,