NOSENIE V LETE – ŠATKY, NOSIČE a RING SLING

NOSENIE V LETE 🌞🌞🌞🥵
Ako sme už písali v predchádzajúcom príspevku, teplo vám bude aj bez nosenia, ale nosiť môžete aj v lete. Akú nosiacu pomôcku zvoliť, aby bolo teplo znesiteľnejšie?

👉ŠATKY
Namiesto vyššej gramáže a 100% bavlny, radšej zvoľte prímesovú šatku, ktorá zvýši nosnosť šatky, takže aj pri gramážovo “ľahšej” šatke, budete mať rovnaké pohodlie.
– Ľan a konope majú skvelé termoregulačné vlastnosti, sú priedušné, odvádzajú teplo a vlhkosť, sú pevné a zvyšujú nosnosť šatky, takže môžu byť tenšie.
– Hodváb – je úžasný na leto pretože mierne chladí, má však náročnejšiu starostlivosť. Napríklad v kombinácii s merinom, je to úžasná letná šatka.
– Tencel – je mierne chladivý a dobre odvádza vlhkosť.
– Merino – je jemnejšie ako klasická vlna – má úžasné termoregulačné vlastnosti, odvádza teplo a vlhkosť a naopak v zime hreje. Má aj antibakteriálne vlastnosti.

👉NOSIČE
Väčšina nosičov je šitá zo šatkoviny zo 100% bavlny – je nenáročná na údržbu, dobre drží tvar. Niektoré maminky volia na leto radšej nosič ako šatku, keďže na chrbte nemajú vrstvu šatkoviny.
Ľan – má skvelé termoregulačné vlastnosti, je priedušný, odvádza teplo a vlhkosť. Nový nosič môže byť pevnejší, ale nosením pekne zmäkne.
Tencel – je mierne chladivý a dobre odvádza vlhkosť.
Z kĺzavých materiálov (napr. hodváb) nie je úplne vhodné šiť nosiče, nakoľko sa môže šatkovina vo väzbe poškodiť, sú aj náročnejšie na údržbu.
Značky ktoré u nás nájdete:
Sestrice – ľanové nosiče
One, Carrier, Plus – Pure Aloe, Spicy Brown
https://babywearhouse.sk/e-shop/sestrice-carrier-one/
Moyo – ľanové nosiče
First Size, Maxi, Uni – Poľana Denim, Poľana Beige, Delta Antracit
Moyo – tencel – Wild Aquamarin
https://babywearhouse.sk/e-shop/moyo-classa-first-size/

👉RING SLING
Ring Sling je vzdušnejší a spratnejší ako šatka alebo nosič. Šije sa z rovnakej šatkoviny ako sú šatky, takže platia rovnaké pravidlá čo sa týka prímesí.
Vodný Ring Sling – šikovná pomôcka na leto, keď chcete nosiť pri vode. Rýchlo schne, je vzdušný, ľahučká a spratný. Nie je však natoľko nosný ako klasická šatkovina.
Aktuálne máme dostupné Ring Slingy Sestrice –
https://babywearhouse.sk/e-shop/sestrice-ring-sling-pure/
Pozrieme sa aj na oblečenie, tak nás nezabudnite sledovať 🙂

NOSENIE V LETE - ŠATKY, NOSIČE a RING SLING 1
NOSENIE V LETE - ŠATKY, NOSIČE a RING SLING 2
NOSENIE V LETE - ŠATKY, NOSIČE a RING SLING 3


Pripomíname:

👉 V lete vám bude teplo aj bez nosenia
👉 Potenie je fyziologický proces a my mu nezabránime. Potenie napomáha ochladzovať telo a my by sme mali skôr riešiť, ako si s vyprodukovaným potom poradíme.
👉 Vhodné oblečenie a pokrievka hlavy vám pomôžu zvládať teplo aj potenie.
👉 Kontaktom s dieťatkom pri nosení jeho teplotu nezvyšujete, ale ju regulujete.
👉 POZOR na zakrytý kočík v lete. Je dokázané, že aj tenká plienočka zakrývajúca otvor v kočíku (aby dieťatko chránila pred slnkom) môže dramaticky dvihnúť teplotu v kočíku aj o niekoľko stupňov oproti okoliu. Pri nosení má dieťatko lepší prísun vzduchu a “vetranie”.
👉 Nezabúdajte na pitný režim pre seba – pre dieťatko (pokiaľ dojčíte) je to materské mlieko, pri nosení môžete pohodlne aj dojčiť alebo jednoducho ponúknuť inú alternatívu doplnenia tekutín.
Naše produkty nájdete aj na našom e-shope, rovnako aj možnosť rezervovať si termín na poradenstvo 🙂
https://babywearhouse.sk/
Ak vás náš príspevok zaujal, budeme radi ak ho budete zdieľať 🙂 Vaše otázky nám napíšte do komentára 🙂

Picture of babywearhouse.sk

babywearhouse.sk

Pridajte Komentár

Podobné články

Ako nosiť v lete

Ako nosiť v lete

NOSENIE V LETE 🌞🌞🌞🥵 Večná téma, na ktorú sa nás pri poradenstvách často pýtate 🙂 Nosenie a s ním spojené potenie v lete 🙂 Áno,