NOSENIE V LETE – Oblečenie pre dospelých – nosiacich rodičov.

NOSENIE V LETE 🌞🌞🌞🥵
Oblečenie pre dospelých – nosiacich rodičov.
Tak ako pri šatkách, ktorým sme sa venovali v predchádzajúcom príspevku, aj pri oblečení stavte na prímesové a prírodné materiály. Vzájomný kontakt nezvyšuje telesnú teplotu bábätka, ale skôr ju pomáha regulovať. Samozrejme pri kontakte telo na telo sa môžete viac potiť, ale zvolením správneho oblečenia (a aj šatky/nosiča) si s tým hravo poradíte. Samozrejme to platí aj pre oblečenie pre dieťatko, ale o tom neskôr.

NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 1

👉ĽAN
Ľanové oblečenie zažíva posledné roky renesanciu. Má termoregulačné vlastnosti, ktoré oceníte hlavne v lete – odvádza teplo, je vzdušný a odvádza vlhkosť. Nájdete ho v 100% zložení, prípadne v kombinácii s bavlnou alebo viskózou.
U nás nájdete ľanové oblečenie napríklad smart fashion značky Sestrice

👉 BAMBUS
Nájdete u nás napríklad od značky AJJA
“Bambusové tričko je vyrobené z bambusovej viskózy. Ide o materiál, ktorý svojimi vlastnosťami prináša neuveriteľné pohodlie počas horúcich dní. Bambus je výnimočne priedušný, rýchlo schne a neudržiava vo vláknach pachy.”

NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 2
NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 3

👉 MERINO
Oblečenie s touto prímesou nájdete u nás od dvoch značiek Kojo a Beerino.
Termoregulačné vlastnosti merina oceníte v zime, ale rovnako aj v lete. Odvádza vlhkosť, udržuje optimálnu teplotu a má antibakteriálne vlastnosti, takže spotené tričko stačí nechať vysušiť, vyvetrať a môžete ho opakovane použiť.
Nezabudnite pri praní použiť prací prostriedok s lanolínom.

👉 Modal
Od značky Kojo
Modal®. – Tento materiál patrí do skupiny celulózových vlákien vyrobených z bukového dreva.
Modal® pomáha urýchliť vstrebávanie potu na základe takzvaného knôtového efektu. Je príjemný na dotyk a zlepšuje fyziologické vlastnosti. Tieto tričká sú antibakteriálne, znižujú nežiadúci zápach a udržujú biologickú rovnováhu na pokožke pri športe i pohodových aktivitách. Hladký povrchu vlákna zabraňuje narušeniu štruktúry v priebehu prania a to zostáva hladké, pružné a úžasné lesklé aj po opakovanom praní. Osobne preferujem tento materiál v lete pri turistike. 

NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 4
NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 5
NOSENIE V LETE - Oblečenie pre dospelých - nosiacich rodičov. 6

👉 CityZen tričká
Úžasne tričká pre oteckov aj mamičky. Viac info nájdete aj v recenzii na našom blogu

Ale aspoň v skratke – vďaka unikátnej technológii výroby tričiek, nevidno na nich fľaky od potu a ak sa oblejete, stačí kvapky jednoducho otriasť alebo utrieť.
Pozrieme sa aj na oblečenie pre deti, tak nás nezabudnite sledovať 🙂

Pripomíname:
👉 V lete vám bude teplo aj bez nosenia
👉 Potenie je fyziologický proces a my mu nezabránime. Potenie napomáha ochladzovať telo a my by sme mali skôr riešiť, ako si s vyprodukovaným potom poradíme.
👉 Vhodné oblečenie a pokrievka hlavy vám pomôžu zvládať teplo aj potenie.
👉 Kontaktom s dieťatkom pri nosení jeho teplotu nezvyšujete, ale ju regulujete.
👉 POZOR na zakrytý kočík v lete. Je dokázané, že aj tenká plienočka zakrývajúca otvor v kočíku (aby dieťatko chránila pred slnkom) môže dramaticky dvihnúť teplotu v kočíku aj o niekoľko stupňov oproti okoliu. Pri nosení má dieťatko lepší prísun vzduchu a “vetranie”.
👉 Nezabúdajte na pitný režim pre seba – pre dieťatko (pokiaľ dojčíte) je to materské mlieko, pri nosení môžete pohodlne aj dojčiť alebo jednoducho ponúknuť inú alternatívu doplnenia tekutín.
Naše produkty nájdete aj na našom e-shope, rovnako aj možnosť rezervovať si termín na poradenstvo 🙂
https://babywearhouse.sk/poradenstvo/Ak vás náš príspevok zaujal, budeme radi ak ho budete zdieľať 🙂 Vaše otázky nám napíšte do komentára 🙂

Picture of babywearhouse.sk

babywearhouse.sk

Pridajte Komentár

Podobné články

Ako nosiť v lete

Ako nosiť v lete

NOSENIE V LETE 🌞🌞🌞🥵 Večná téma, na ktorú sa nás pri poradenstvách často pýtate 🙂 Nosenie a s ním spojené potenie v lete 🙂 Áno,